Spenótos tészta chili szósszal, avagy a kedvenc gyorsételünk
Írta: Memi
hétfő, július 29, 2013
Több okból kedvencünk ez az étel:
- nagyon szeretjük a spenótot (de tényleg)
- nagyon szeretjük a chili szószt
- 20 perc alatt kész
SPENÓTOS TÉSZTA CHILI SZÓSSZAL 4 személyre
50 dkg tészta (nálam fusili)
50 dkg passzírozott paraj
1 gerezd fokhagyma
25 dkg natúr joghurt
1 evőkanál liszt (tönköly fehér)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
csipet szerecsendió
tálaláshoz:
chili chutney
1. tegyük fel a tésztának sós főzővizet, majd, ha forr főzzük ki a tésztát (az előírt ideig, fogkeményre)
5. ha forr a spenót, keverjük bele a joghurtot és egyszer forraljuk össze
6. a tésztával elkeverve, chili szósszal tálaljuk
Praktikák:
- ezt az ételt érdemes a két mártással együtt elkészíteni, nagyon jól harmonizálnak az ízek
- spenót helyett reteklevéllel is nagyon finom ez a joghurtos mártás
- tejmentesség esetén a joghurt GMO mentes szója joghurttal is helyettesíthető (próbáltuk, nagyon finom így is)
- nagyon szeretjük a spenótot (de tényleg)
- nagyon szeretjük a chili szószt
- 20 perc alatt kész
Minket nem sikerült elriasztani gyermekkorunkban a spenóttól, szeretjük a klasszikusokat, de leves, lasagne és quiche mellett tésztaételekhez mártásként is, sőt talán ez az egyik kedvenc ételünk.
A tálaláshoz mindenképp készítsük el a chili szósz, együtt az igazi.
SPENÓTOS TÉSZTA CHILI SZÓSSZAL 4 személyre
50 dkg tészta (nálam fusili)
50 dkg passzírozott paraj
1 gerezd fokhagyma
25 dkg natúr joghurt
1 evőkanál liszt (tönköly fehér)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
csipet szerecsendió
tálaláshoz:
chili chutney
1. tegyük fel a tésztának sós főzővizet, majd, ha forr főzzük ki a tésztát (az előírt ideig, fogkeményre)
2. ha megfőtt a tészta, szűrjük le és kevés olajjal locsoljuk meg, majd keverjük össze (így nem ragadnak egymáshoz)
3. amíg fő a tészta, készítsük el a mártást, a spenótot tegyük egy lábosba (lehet fagyasztva is), közepes lángon főzzük, majd, ha levet eresztett, reszeljük hozzá a fokhagymát és fűszerezzük (só, bors, szerecsendió)
4. keverjük a joghurtba a lisztet, és 1-2 evőkanál vízzel keverjük csomómentesre5. ha forr a spenót, keverjük bele a joghurtot és egyszer forraljuk össze
6. a tésztával elkeverve, chili szósszal tálaljuk
Praktikák:
- ezt az ételt érdemes a két mártással együtt elkészíteni, nagyon jól harmonizálnak az ízek
- spenót helyett reteklevéllel is nagyon finom ez a joghurtos mártás
- tejmentesség esetén a joghurt GMO mentes szója joghurttal is helyettesíthető (próbáltuk, nagyon finom így is)
Itt is mi szorgoskodunk:
Címkék: chili, durum, egészséges, gyors, paraj, parajos, spenót, spenótos, szerecsendió, tészta, vega, vegán, vegetáriánus