Habos kakaó (laktózmentes, vegán)
Hagyományos, főzött kakaó tejmentesen, habosan...
HABOS KAKAÓ (2 személyre)
2 (csapott) evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 (csapott) evőkanál nyers nádcukor
2 dl kókusztejszín
2 dl víz
1. keverjük össze egy kis lábosban a kakaót és a cukrot 2 evőkanál vízzel csomómentesre, majd öntsük fel a maradék vízzel és tegyük fel főni, amikor forr, zárjuk el alatta a hőt
2. mivel habos kakaót készítünk, ezért öntsük a vizes keveréket egy botmixer keverőtáljába és mixeljük hozzá a kókusztejszínt
Praktikák:
- ha forró csokit szeretnénk, akkor a főzéskor olvasszunk bele (jó)pár kocka csokoládét
- ha sima kakaót szeretnénk, akkor a főzés során is hozzáadhatjuk a kókusztejszínt, nem kell a botmixeres lépés