Hogy kerül az élelmiszer a fürdőszobába…

Írta: Memi csütörtök, június 14, 2012
Talán nem is gondoljuk, hogy egy alapanyag, melyet a mindennapi konyhai teendőink során használunk mennyire sokoldalú és mennyi mindent lehet belőle, vele készíteni. Rutinszerűen levesszük a polcról, beletesszük az ételbe, ott elvégzi a megszokott feladatát, a maradék pedig visszakerül a polcra, miközben akár számos más, csodás tulajdonsággal bír, melyet a háztartás többi helyiségében, vagyis az életünk más területein is lehetne hasznosítani.

A gasztronómiai felhasználáson túl nagyon gyakori vendégek az élelmiszeripari alapanyagok főként a natúr kozmetikumokban. Gondoljunk csak az olajokra, a trópusi zsírokra, a növényi illóolajokra, vagy akár a természetes színezékekre, fűszerekre, szárított növényekre. Mindegyikük kiválóan felhasználható szappanokban, krémekben, ajakápolóban és más kozmetikumokban.
Miért is érdemes természetes, vegyszermentes kozmetikumokat használni? Mert bőrbarátok. Ez azt jelenti, hogy többnyire olyan összetevőkből állnak, amik struktúráit sejtjeink felismerik és általában kezelni is tudják. Helyes használat esetén nem rontják el a bőrünk felszínén lévő emulziót, nem vonnak el túlságosan sok vizet belőle, viszont megszabadíthatják a fölöslegtől, legyen az méreganyag, zsiradék vagy bármi más. Persze fentieken túl nagy előnyük, hogy a környezetünket is kímélik…

Érdemes vásárláskor preferálni a természetes, natúr kozmetikumokat és javasolt megtenni annyit a saját egészségünk érdekében, hogy megnézzük az összetevők címkét. Ha egy termék csomagolásán nem találjuk, hogy mit tartalmaz, válasszunk másikat, lehetőleg vegyszerektől mentest…