Aszalt gyümölcsös, diós praliné (tejmentes, vegán)
Írta: Memi
szombat, február 18, 2012
Nagyon finom és igazán csinos, ráadásul semmi sütés, semmi főzés, csak egy kis darálás...
Nagy melegben hűtve is tálalható.
A trüffel torta készítésekor elhatároztam, hogy a receptet átalakítva készítek nyers verziót is ebből a finomságból.
Addig-addig kóstolgattuk, amíg egyetlen darab maradt a kínálóban... Igen, az az utolsó látható a fotón, szerencsére még időben eszünkbe jutott a kép :-)
ASZALT GYÜMÖLCSÖS, DIÓS PRALINÉ 10-15 db
5 dkg darált dió
5 dkg datolya
5 dkg aszalt szilva
2 mokkáskanál cukrozatlan kakaó (vagy karob)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1. adjuk a darált dióhoz a kakaót és a fahéjat
2. botmixerrel pürésítsük a datolyát és a szilvát, majd adjuk a gyümölcspépet a diós keverékhez és alaposan gyúrjuk össze, kóstoljuk meg, ha édesebbre vágyunk, akkor egy kis porcukor mehet bele
3. formázzunk tetszőleges méretű bonbonokat, ami így is és darált dióba forgatva is tálalható
Praktikák:
- török mogyoróval, vagy mandulával is el lehet készíteni és más aszalványokkal is finom
2. botmixerrel pürésítsük a datolyát és a szilvát, majd adjuk a gyümölcspépet a diós keverékhez és alaposan gyúrjuk össze, kóstoljuk meg, ha édesebbre vágyunk, akkor egy kis porcukor mehet bele
3. formázzunk tetszőleges méretű bonbonokat, ami így is és darált dióba forgatva is tálalható
Praktikák:
- török mogyoróval, vagy mandulával is el lehet készíteni és más aszalványokkal is finom
Címkék: aszalt, cukormentes, datolya, desszert, dió, ebéd, egészséges, étel, hőség, nyár, nyers, paleo, praliné, reggeli, szilva, tejmentes, tojásmentes, trüffel, vegán, vegetáriánus