Datolyakrém

Írta: Memi szombat, február 28, 2015
Egészséges és finom édesítő alternatíva, de szerintem simán elmegy így önmagában is tortakrémnek, vagy süteménybe, de még nasinak is.

A datolya jótékonyan hat a bélflórára, segít az idegrendszer megóvásában, emellett magas a vas- és vitamin tartalma.

Ehhez a finomsághoz cukrozatlan, magozott aszalt datolyát érdemes használni, de ha van lehetőség, érdemes megkóstolni a friss datolyát is, néhány helyen már itthon is kapható.


DATOLYAKRÉM (sűrű, 2-3 dl)

15 dkg cukrozatlan, magozott aszalt datolya
3 dl víz

1. tegyük egy tálba a datolyát, adjuk hozzá a vizet
2. fedő alatt, kis lángon főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul
3. pürésítsük botmixerrel és tegyük tiszta, csírátlanított üvegbe
4. fogyasztásig hűtőben tároljuk

Praktikák:
- ha szirup készítése a cél, több vízzel készítsük és sűrű szövésű textilen passzírozzuk át a krémet
- ha nyers változatot szeretnénk, akkor áztassuk be a vízbe a datolyát egy éjszakára, majd botmixerrel pürésítsük