Vegán palacsinta alaprecept sós és édes töltelékhez (tej- és tojásmentes)

Írta: Memi szerda, június 08, 2022

Hosszú kísérletezés után megalkottuk a legeslegfinomabb palacsinta tésztát, ami annyira jó, hogy édes és sós tölteléket is lehet tenni bele. Leggyakrabban cukros kakaóporral, vagy lekvárral esszük, de a gombás hortobágyihoz és a muszakás palacsintához is ezt a receptet szoktuk használni.

A klasszikus, gyerekkori és balatoni palacsintázós emlékeket idézi... 

További előnye, hogy hisztamin érzékenyek, tojásallergiások és vegán étrendet követők is ehetik.

PALACSINTA 10-15 db (vegán, cukormentes)

alaprecept (sós és édes töltelékhez is jó)

100 g sima, vagy tönköly fehérliszt
100 g zabpehelyliszt
600 g víz
30 g semleges ízű hidegen sajtolt olaj

1. mérjük ki és keverjük homogénre az összetevőket
2. forró palacsintasütőben, olaj nélkül süssük aranybarnára a palacsintákat

- ha alacsony hisztamintartalom a cél, akkor kukorica-, repce-, vagy olívaolajjal készítsük
- kizárólag sima liszttel is működik (ezesetben 550 g vízzel kezdjünk és akkor öntsünk még hozzá, ha túl sűrű a tészta)