Vöröslencse krém
Írta: Memi
péntek, július 01, 2011
Amióta rátaláltam a vöröslencsére, bizony háttérbe szorult a hagyományos változata. A remek élettani hatása mellett külön kiemelendő, hogy 15-20 perc alatt készre fő, ráadásul nem kell beáztatni sem főzés előtt.
A vöröslencse leves után szerettem volna kipróbálni más elkészítési módot is, így a szendvicskrém mellett döntöttem, de gyanítom, hogy a következő a saláta lesz belőle.
A vöröslencse leves után szerettem volna kipróbálni más elkészítési módot is, így a szendvicskrém mellett döntöttem, de gyanítom, hogy a következő a saláta lesz belőle.
VÖRÖSLENCSE KRÉM 4 személyre
250 g vöröslencse
3 szál újhagyma

1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál curry por -elhagyható
csipet só (himalája)
tört bors
1. tegyük fel főni kis lángon a lencsét kétszeres vízzel
2. fűszerezzük és főzzük el a vizet (15-20 perc alatt puhára fő a vöröslencse)
3. botmixerrel pürésítsük és keverjük hozzá a felszeletelt újhagymát
Praktikák:
- ha elfőtte a vizet és még nem puha a vöröslencse, adjunk hozzá még vizet
- ha másnapra száraz lenne a krém, 1-2 evőkanál vizet, vagy olívaolajat keverjünk hozzá
- ha másnapra száraz lenne a krém, 1-2 evőkanál vizet, vagy olívaolajat keverjünk hozzá
Itt is mi szorgoskodunk:
Címkék: kence, krém, mindenmás, pástétom, püré, receptműves, sült zöldség, szendvicskrém, vacsora, vega, vegán, vegetáriánus, vöröslencse