Kapros magkrém (len- és szezámmagból)
Írta: Memi
szombat, február 15, 2014
A vegán "halkrém- / májkrémnél" meséltem, miért fontos számunkra a szendvicskrém.
Ez is ezen kísérletezés eredménye.
A lenmagtól egy picit kesernyés a krém (sör /kávé / mák / rukkola kedvelők előnyben), de az élettani hatásai miatt nem akartam kihagyni, ennek ellenére lehet csak szezámmaggal is készíteni.
KAPROS MAGRÉM (len- és szezámmagból) 4 személyre
5 dkg lenmag
5 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1 gerezd fokhagyma
1 pici vöröshagyma
2 teáskanál kapor (friss, vagy szárított)
1 dl víz
csipet só (természetes, nem finomított)
tört bors
1. kávédarálón daráljuk meg a len- és a szezámmagot
2. tisztítsuk meg és daraboljuk fel a hagymákat (a botmixer tudjon vele dolgozni)
3. tegyük a botmixer táljába a darált magvakat, az aprított hagymákat, az olívaolajat, a vizet, a sót, borsot és pürésítsük össze alaposan, majd keverjük hozzá a kaprot
Praktikák:
- lenmag nélkül is készíthető
- a kapor helyett tetszőlegesen fűszerezhető
Címkék: kapor, lenmag, lenmagkrém, magkrém, szendvicskrém, szezámkrém, szezámmag, tahina, tahini, vega, vegán, vegetáriánus