Fehérboros hagymakrémleves
Írta: Memi
szerda, március 21, 2012
A sima hagymaleves nagy kedvencünk, most azonban volt még egy kevéske fehérbor a hűtőben...
Ha gyorsan kell valamilyen levest készíteni, ez egy jolly joker, bármilyen kombinációban lehet variálni a hagymát. Tálaljunk mellé sajtos pirítóst és kész is a remek fogás :-)
FEHÉRBOROS HAGYMAKRÉMLEVES 4 személyre
2 db vöröshagyma
2 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál görögszéna
1 teásaknál lestyán
1 dl fehérbor
2-3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
1. tisztítsuk meg a hagymákat és vágjuk kockára
2. az olívaolajon pirítsuk meg a vörös- és a lilahagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, öntsük föl a borral és amikor forr, adjunk hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepje a hagymákat
3. fűszerezzük és fedő alatt főzzük puhára a hagymát, majd botmixerrel pürésítsük (ha túl sűrű, adjunk hozzá még vizet és főzzük össze)
2. az olívaolajon pirítsuk meg a vörös- és a lilahagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, öntsük föl a borral és amikor forr, adjunk hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepje a hagymákat
3. fűszerezzük és fedő alatt főzzük puhára a hagymát, majd botmixerrel pürésítsük (ha túl sűrű, adjunk hozzá még vizet és főzzük össze)
Praktikák:
- nagyon jól illik hozzá a tört borókabogyó
- lehet készíteni alaplével is
Címkék: ebéd, fehérbor, hagyma, hagymakrémleves, hagymaleves, leves, lilahagyma, receptműves, vega, vegán, vegetáriánus, vöröshagyma