Gombakrém
Írta: Memi
szerda, február 23, 2011
Sokféle krémet, mártogatóst kipróbáltunk már, most a gomba és a sárgarépa következett.
A gombakrém igazán meggyőzőre sikeredett, így a receptet megosztom Veletek, a sárgarépát viszont még tesztelni kell, mivel ezzel a recepttel kissé darabos lett a krém, a kenhetőség érdekében viszont nem szeretnék mindenáron "bármit" beletenni...
A gombakrém igazán meggyőzőre sikeredett, így a receptet megosztom Veletek, a sárgarépát viszont még tesztelni kell, mivel ezzel a recepttel kissé darabos lett a krém, a kenhetőség érdekében viszont nem szeretnék mindenáron "bármit" beletenni...
GOMBAKRÉM 4 személyre (egészségesebb összetevők)
1/2 kg csiperke gomba -lehet vegyes is
1 db póréhagyma -vagy 1 csomag újhagyma
1 teáskanál oregano
csipet szerecsendió
só (természetes, nem finomított)
bors
2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1. tisztítsuk meg a zöldségeket és szeljük vékony karikára a hagymát, szeleteljük fel a gombát
2. az olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és ízesítsük (oregano, szerecsendió, só, bors)
3. fedő alatt pároljuk, amíg a gomba levet ereszt, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre
4. házi pirítóssal tálaljuk
Itt is mi szorgoskodunk: