Amerikai káposztasaláta
Írta: Memi
hétfő, január 31, 2011
Korábban eszünkbe sem jutott nyersen enni a fejes káposztát, mindenféle gyerekkorunkban hallott szülői intelem miatt (pl. "elcsapja a hasadat" és hasonlók).
Pedig mennyire egészséges nyersen, tele minden jóval (A- és C-vitamin, kálium, jód, vas, nátrium, kalcium), jótékonyan hat többek között az emésztőrendszerre és a bélflórára is.
Szóval, tessék csak nyersen (is) enni :-)
Pedig mennyire egészséges nyersen, tele minden jóval (A- és C-vitamin, kálium, jód, vas, nátrium, kalcium), jótékonyan hat többek között az emésztőrendszerre és a bélflórára is.
Szóval, tessék csak nyersen (is) enni :-)
AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA 4 személyre
2 db sárgarépa
3-4 szál halványító zeller
4 dl tartármártás
1. tisztítsuk meg a zöldségeket
2. szeljük fel vékony csíkokra a káposztát
3. a sárgarépát tökreszelőn (nagyobb lyukú)
4. a halványító zeller szeljük 0,5 cm-es darabokra
5. keverjük össze a zöldségeket, öntsük rá a tartármártást (majonéz, csipet nád porcukor és só, tört fehérbors, pár csepp citromlé, mustár, tejföl) és alaposan keverjük össze
Praktikák:
- zeller nélkül is finom, el lehet hagyni, ha valaki nem kedveli
- tálalás előtt érdemes egy picit a hűtőben állnia, ha összeérnek az ízek, mennyei