Bulgur piláf (vegán)
Írta: Memi
vasárnap, július 07, 2024
Régóta szeretjük levesnek, salátának, vagy akár főételnek is a bulgurt, ez a "török rizs" recept a legújabb kedvencünk belőle.
BULGUR PILÁF (vegán) 4 személyre
200 g bulgur (búzatöret)
1 kisebb zöld kaliforniai paprika (sárga, piros is lehet)
1/4 teáskanál (füstölt) chili pehely
2 teáskanál sűrített paradicsom paszta
1 teáskanál szárított menta
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál koriander levél - opcionális
1 teáskanál só (természetes, nem finomított)
csipet tört bors
1 evőkanál olívaolaj
400 g (4 dl) víz
1. mossuk meg a paprikát, vágjuk ki a magházát és szeljük apró kockákra
2 az olajon néhány másodpercig pirítsuk meg a paprikát, adjuk hozzá a fűszereket és a paradicsom pasztát, kevergessük össze az olajon és adjuk hozzá a bulgurt is és az egészet kevergetve pirítsuk néhány percig
3. öntsük fel a paradicsomos, bulguros masszát a vízzel, keverjük össze alaposan, majd kis lángon, fedő alatt főzzük 15 percig, ezután zárjuk el a hőt alatta és a fedő alatt hagyjuk párolódni még 15 percig
Praktikák:
- chiliből sima és füstölt pelyhet is használhatunk, vagy akár friss paprikából is karikázhatunk bele ízlés szerint
- a szárított koriander levél opcionális, de nagyon jól illik az ételbe
- apró kockára vágott sárgarépa, vagy lehámozott, friss paradicsom is mehet bele
Itt is mi szorgoskodunk:
Címkék: bulgur, búzatöret, egyszerű, gyors, hagymanélkül, házilag, kakukkfű, köret, menta, mentes, oregánó, paprika, paradicsom, piláf, pilavi, recept, receptműves, törökrizs, vegán, vegetáriánus