Gőzgombóc ázsiai töltelékkel
Írta: Memi
hétfő, november 26, 2012
Egyszerű, mégis különleges és gőzölő edény nélkül is elkészíthető egy kis trükkel...
Bármilyen töltelék választható hozzá, akár mártással, akár nélküle, sőt jól jön a bevásárlás előtti kamra, illetve hűtőszekrény tartalom eltüntetéséhez is...
GŐZGOMBÓC ÁZSIAI TÖLTELÉKKEL 8 db (egészségesebb összetevők)

30 dkg liszt (tönköly fehér)
2 dkg cukor (nyers nád)
1 teáskanál só (nem finomított)
1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1/2 csomag porélesztő
1,5 dl kézmeleg víz
töltelék:
2 gerezd fokhagyma

3 nagyobb csiperke gomba
1 db újhagyma
1 nagyobb levél kelkáposzta
1 db sárgarépa
1-2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
csipet só (nem finomított)
tört bors
1. mérjük ki a lisztet, majd keverjük el benne a sót, a sütőport
3. amíg kel a tészta, készítsük el a tölteléket, tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát vágjuk nagyon vékony csíkokra, a répát, gombát, gyömbért és fokhagymát kockázzuk apróra
4. kevés olívaolajon, csipet sóval, tört borssal pároljuk a zöldségeket, amíg a leve elpárolog
6. ha megkelt a tészta, gyúrjuk át és osszuk 8 egyenlő darabra
8. kezdjük el melegíteni a vizet közepes lángon, majd amikor forr a víz, tegyünk a sütőpapírral bélelt tányérra 4 db gombócot (egymástól 1-2 cm távolra, mert még kelnek), majd fedő alatt gőzöljük a gombócokat 15-20 percig (méretétől függően, de inkább kissé tovább, mint nyers maradjon)
Praktikák:
- a töltelék készíthető más zöldségekkel
- mártással is kínálhatjuk
Címkék: ázsiai, csiperke, gombóc, gőzgombóc, gyömbér, kínai, tejmentes, tojásmentes, tönköly fehér, vegán, vegetáriánus