Eper andalúz módra (tejmentes, cukormentes, laktózmentes, vegán)
Írta: Memi
kedd, május 31, 2011
Szombaton Andalúz főzőkurzuson jártunk, melyet HeF nyert a fúziós (halas-sonkás-lecsós-kuszkuszos-olajbogyós) receptjével.
A két spanyol séf hamar elvarázsolt a közvetlenségével és kedvességével, nagyon hasonlóan gondolkodnak a főzésről, mint én, vagyis a főzés sikerének nem több, mint 50%-a a recept, a másik fele a szenvedély, szeretet, kreativitás :-)
Ma neki is estem az egyik leggyorsabb finomságnak a bemutatott receptek közül, ígérem jön a többi recept is (hűen hozzám, vegásítva) és persze az élménybeszámoló is HeF "tollából".
EPER ANDALÚZ MÓDRA 4 személyre (egészségesebb összetevők)
3 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál nyers nádcukor
csipet tört bors
1. alaposan mossuk meg az epreket és válasszuk le a szárrész
2. vágjuk függőlegesen ketté a szemeket és tegyük tálba
3. hintsük meg a nyírfacukorral, majd a balzsamecettel, keverjük össze és szórjuk meg kevés tört borssal
Praktikák:
- a spanyol séfek sherryecetet használtak, de megfelelő a balzsamecet is
- illik hozzá egy kevés friss bazsalikom
- ezt a csemegét érdemes elkészülést követően elfogyasztani
Címkék: andalúz, Andalúzia, balzsamecet, desszert, ebéd, előétel, eper, reggeli, saláta, sherryecet, spanyol, vega, vegán, vegetáriánus