Reform brownie
Írta: Memi
szerda, április 13, 2011
Ez a sütemény kivételesen alakult reformossá, bár figyelek arra, mit eszünk, ezúttal semmilyen előre megfontolt tudatosság nem vezérelt, pusztán a kísérletező, kíváncsi lényem.
Elkezdtem előkészíteni a brownie receptemhez az összetevőket, amikor a kamrába toppanva megakadt a tekintetem az egyik kedvenc alapanyagomon a zabpelyhen. Huncut mosoly és már a kezemben is volt :-)
Egyébként épp kapóra jött egy kis változtatás, mivel a dióm elfogyott...
Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezzel a recepttel elkészítve szárazabb a sütemény, mint a korábban bemutatott brownie.
Elkezdtem előkészíteni a brownie receptemhez az összetevőket, amikor a kamrába toppanva megakadt a tekintetem az egyik kedvenc alapanyagomon a zabpelyhen. Huncut mosoly és már a kezemben is volt :-)
Egyébként épp kapóra jött egy kis változtatás, mivel a dióm elfogyott...
Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezzel a recepttel elkészítve szárazabb a sütemény, mint a korábban bemutatott brownie.
REFORM BROWNIE 4 személyre
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
8 dkg nádcukor
5 dkg étcsokoládé (70% körüli)
3 dkg zabpehely
2 evőkanál karobpor
1 kávéskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
1 dl olivaolaj
1 marék szeletelt mandula -opcionális
1. begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és kivajazzuk a hőálló tálat
2. felkockázzuk a csokit és a cukor kivételével összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna, karobpor, csoki)
3. a tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, majd az olajat
4. a tojásos keveréket a szárazanyaghoz öntjük és alaposan összekeverjük
5. a masszát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tálban, tetejét szórjuk meg zabpehellyel és/vagy szeletelt mandulával
6. az 1. pontban írt hőfokon 15-20 percig sütjük (teteje ropogós legyen, közepe lágyabb)
Praktikák:
- lehet bele tenni felaprított diót
- rozsliszt helyett más teljes kiőrlésű liszttel is készíthető
- a massza elterítése könnyebb egy benedvesített kanál hátuljával
2. felkockázzuk a csokit és a cukor kivételével összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna, karobpor, csoki)
3. a tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, majd az olajat
4. a tojásos keveréket a szárazanyaghoz öntjük és alaposan összekeverjük
5. a masszát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tálban, tetejét szórjuk meg zabpehellyel és/vagy szeletelt mandulával
6. az 1. pontban írt hőfokon 15-20 percig sütjük (teteje ropogós legyen, közepe lágyabb)
Praktikák:
- lehet bele tenni felaprított diót
- rozsliszt helyett más teljes kiőrlésű liszttel is készíthető
- a massza elterítése könnyebb egy benedvesített kanál hátuljával