Habos kakaó (laktózmentes, vegán)

Írta: Memi péntek, december 31, 2021

Hagyományos, főzött kakaó tejmentesen, habosan...


HABOS KAKAÓ (2 személyre)

2 (csapott) evőkanál cukrozatlan kakaópor

2 (csapott) evőkanál nyers nádcukor

2 dl kókusztejszín

2 dl víz

1. keverjük össze egy kis lábosban a kakaót és a cukrot 2 evőkanál vízzel csomómentesre, majd öntsük fel a maradék vízzel és tegyük fel főni, amikor forr, zárjuk el alatta a hőt

2. mivel habos kakaót készítünk, ezért öntsük a vizes keveréket egy botmixer keverőtáljába és mixeljük hozzá a kókusztejszínt

Praktikák:

- ha forró csokit szeretnénk, akkor a főzéskor olvasszunk bele (jó)pár kocka csokoládét

- ha sima kakaót szeretnénk, akkor a főzés során is hozzáadhatjuk a kókusztejszínt, nem kell a botmixeres lépés

Itt is mi szorgoskodunk: