Házi Praktika: C vitamin utánpótlás

Írta: Memi szombat, március 21, 2020

A szervezet számos anyagcsere folyamatában nélkülözhetetlen, de elsősorban védelmi szerepet lát el. Antioxidáns, segít megóvni a sejteket, könnyebben regenerálódik a bőr, a csontok és az izmok, javítja más vitaminok felszívódását. Vízben jól oldódik és a szervezet számára felesleges mennyiség egyszerűen kiürül.

Számos friss zöldségben és gyümölcsben elérhető természetes módon, de akkor sem kell róla lemondanunk, ha ezek épp nem elérhetők. Könnyedén készíthetünk gyógynövényekből, termésekből vizes kivonatokat, így két legyet is üthetünk egy csapásra, hiszen a napi folyadékbevitelünket is be tudjuk tartani:

- szobahőmérsékletű legyen az áztató víz (ne forraljuk, vagy melegítsük, mert veszít a tartalmából),
- fémmel ne érintkezzen a növény, lehetőleg a szűréshez is textilt, vagy műanyag szűrőt használjunk,
- célszerű egész éjszakán át hagyni ázni a növényeket,
- tiszta, megbízható forrásból származó (szárított) növényt használjunk,
- magas C vitamin tartalmú pl. csipkebogyó, homoktövis, hibiszkusz (az esetleges ellenjavallatokat mindig olvassuk el).
- csipkebogyó esetén nyomjuk össze a bogyókat áztatás előtt.



                                                                                Itt is mi szorgoskodunk: