Zabkorpás, diós amerikai palacsinta (tejmentes)

Írta: Memi hétfő, július 27, 2015
A kedvenc reggelink... 
Tápláló, egészséges és nagyon finom.

ZABKORPÁS, DIÓS AMERIKAI PALACSINTA 20 db (6-7 cm átmérőjű)

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg zabkorpa
1 evőkanál darált dió
4 evőkanál nyers nádcukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 db tojás (bio-, vagy szabadtartású)
1 evőkanál olaj (hidegen sajtolt)
3 dl víz

1. mérjük ki a száraz hozzávalókat, öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olajat és a tojást
2. kézi habverővel keverjük homogénre a masszát
3. hevítsük fel a (palacsintasütő) serpenyőt, merőkanállal fokozatosan adagolva süssük ki a 6-7 cm átmérőjű palacsintákat (ha az alsó oldal már aranybarna, fordítsuk meg és a másik oldalt is süssük meg)

Praktikák:
- karakteres ízű olajokat is használhatunk pl. dió-, vagy mákolaj
- adhatunk hozzá más fűszereket is pl. gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, tonkabab