Lecsó virslivel és bulgurral

Írta: Memi szombat, október 30, 2010
A lecsó az az étel, amely igazán konzerválja a nyár ízeit, lédús, édes paradicsom, roppanó paprika együtt. Amikor csak tehetem az augusztus végi programok közé beillesztem a lecsó eltevését, így télen is bármikor elővarázsolhatom a nyarat, ha csak egy ebéd kedvéért is.
Szinte mindig készítek köretet a lecsóhoz, a két nagy kedvenc a bulgur és a kuszkusz, most a bulguros verziót mutatom meg.

LECSÓ VIRSLIVEL ÉS BULGURRAL
4 személyre (egészségesebb összetevők)

1 kg lecsó paprika, ha lehet színes
60 dkg paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 pár virsli (magas hústartalmú)
12,5 dkg bulgur
olívaolaj (extra szűz)
só (természetes, nem finomított)
tört bors

1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt
2. kevés olajon, csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt
3. tegyük fel a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona
4. ha a paradicsom kieresztette a levét tegyük bele a paprikát és főzzük, amíg megpuhul
5. karikázzuk fel a virslit és ha a paprika megpuhult tegyük a lecsóhoz, főzzük össze

Praktikák:
- tehetünk a lecsóba egy csípős paprikát
- bulgur helyett készíthető kuszkusszal és rizzsel is