Kókuszital, kókusz"tej", kókuszvíz házilag
Írta Memi
vasárnap, november 18, 2012
Nincs hozzászólás
Többféle növényi alternatívát mutattunk már a tej helyettesítésére, a mandulatej és a zabtej után itt az újabb kedvenc a kókusztej. Elkészítése roppant egyszerű és a visszamaradó, kiszárított kókuszreszelék kiválóan hasznosítható sütemények készítéséhez.
Ez a változat nincs ízesítve annak érdekében, hogy bármilyen ízvilágú ételhez használható legyen, de aki önmagában is szeretné fogyasztani, ízesítse ízlése szerint mézzel, nyers nádcukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, tonkababbal (ezeket érdemes egészben áztatni benne, így könnyen eltávolítható, ha megfelelő már az íz).
Ajánló - kókusztejes finomságok:
KÓKUSZTEJ 5 dl
10 dkg kókuszreszelék
1. tegyük egy lábosba a kókuszreszeléket és a vizet, majd közepes lángon főzzük, amíg forrni kezd, majd zárjuk el a hőt a lábos alatt és hagyjuk kihűlni
2. botmixerrel pürésítsük a kókuszreszeléket (nem lesz homogén), majd szűrjük le a "tejet"
3. a visszamaradó, kinyomkodott kókuszreszeléket tegyük konyhai papírtörlőre és szárítsuk ki, süteményekhez kiválóan felhasználható
Praktikák:
- hűtőben tároljuk felhasználásig
- ha önmagában fogyasztjuk, akkor ízlés szerint ízesítsük
Napi útmutató: "A jó modor azt jelenti, hogy inkább csökkentjük saját jelentőségünket,
mint hogy kihangsúlyozzuk. Azt jelenti, hogy nem versengünk. Azt is
jelenti, hogy nem kell folyton bizonyítanunk." Andrew Matthews
Címkék: házilag, készítés, készítése, kókusz, kókuszital, kókusztej, kókuszvíz, laktózmentes, növényi, otthon, tej, tejmentes, vegán, vegetáriánus
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése