Gőzgombóc ázsiai töltelékkel
Írta Memi
hétfő, november 26, 2012
Nincs hozzászólás
Egyszerű, mégis különleges és gőzölő edény nélkül is elkészíthető egy kis trükkel...
Bármilyen töltelék választható hozzá, akár mártással, akár nélküle, sőt jól jön a bevásárlás előtti kamra, illetve hűtőszekrény tartalom eltüntetéséhez is...
GŐZGOMBÓC ÁZSIAI TÖLTELÉKKEL 8 db (egészségesebb összetevők)

30 dkg liszt (tönköly fehér)
2 dkg cukor (nyers nád)
1 teáskanál só (nem finomított)
1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1/2 csomag porélesztő
1,5 dl kézmeleg víz
töltelék:
2 gerezd fokhagyma

3 nagyobb csiperke gomba
1 db újhagyma
1 nagyobb levél kelkáposzta
1 db sárgarépa
1-2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
csipet só (nem finomított)
tört bors
1. mérjük ki a lisztet, majd keverjük el benne a sót, a sütőport
3. amíg kel a tészta, készítsük el a tölteléket, tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát vágjuk nagyon vékony csíkokra, a répát, gombát, gyömbért és fokhagymát kockázzuk apróra
4. kevés olívaolajon, csipet sóval, tört borssal pároljuk a zöldségeket, amíg a leve elpárolog
6. ha megkelt a tészta, gyúrjuk át és osszuk 8 egyenlő darabra
8. kezdjük el melegíteni a vizet közepes lángon, majd amikor forr a víz, tegyünk a sütőpapírral bélelt tányérra 4 db gombócot (egymástól 1-2 cm távolra, mert még kelnek), majd fedő alatt gőzöljük a gombócokat 15-20 percig (méretétől függően, de inkább kissé tovább, mint nyers maradjon)
Praktikák:
- a töltelék készíthető más zöldségekkel
- mártással is kínálhatjuk
Napi útmutató: "Tisztázd, mik a vágyaid. Engedd el a
lelkiismeret-furdalást és a félelmet azzal kapcsolatban, hogy azt kéred,
amit kívánsz." D.Virtue - A.
Címkék: ázsiai, csiperke, gombóc, gőzgombóc, gyömbér, kínai, tejmentes, tojásmentes, tönköly fehér, vegán, vegetáriánus
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése