Császármorzsa a serpenyőből

Írta: Memi kedd, június 26, 2012
Nagyon szeretjük a császármorzsát, azonban eddig mindig sütőben készítettük, ráadásul pihentetni is kellett, tehát reggeli csak úgy lehetett belőle, ha előző nap elkészítettük. Tény, hogy nagyon finom a császármorzsa a sütőből, de kellett valamilyen szupergyors alternatíva azokra a napokra, amikor reggel frissen készítve, azonnal szeretnénk csemegézni belőle, így lett egy serpenyős és dara nélküli változat is.

CSÁSZÁRMORZSA A SERPENYŐBŐL 2 személyre (egészségesebb összetevők)

20 dkg liszt (teljes kiőrlésű és fehér tönköly)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
3 dl tej (lehet víz is)
4 evőkanál cukor (nyers nád)
olívaolaj (extra szűz)

1. keverjük csomómentesre a lisztet, a cukorral, a tejjel és a tojással
2 kenőecsettel olajozzuk be a serpenyőt, majd, ha felmelegedett közepes lángon, öntsük bele a masszát
3. ha átsült az alsó oldala, óvatosan fordítsuk meg a lepényt és süssük meg a másik oldalt is, majd spatulával vagdaljuk apró darabokra és pirítsuk ropogósra

Praktikák:
- tálalható hidegen, melegen, porcukorral, lekvárral
- lehet bele reszelni alaposan megmosott citrom héját és őrölt fahéj is mehet a masszába
- a képen látható császármorzsa teljes kiőrlésű tönköly és tönköly fehér liszt fele-fele keverékével, nyers nádcukorral készült