Csicseriborsó egytálétel (indiai)

Írta: Memi vasárnap, március 25, 2012
Alapvetően is imádjuk az indiai jellegű ételeket, de az autentikus recept alapján készült paradicsomos padlizsán után gyorsan elkészült egy a másik recept is, amit kaptunk.
És van még kettő :-)


CSICSERIBORSÓ EGYTÁLÉTEL 4 személyre

20 dkg csicseriborsó
2 db vöröshagyma
2 db paradicsom
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál kurkuma
2 db szárított chili összemorzsolva (v. pehely)
3 db babérlevél
só (természetes, nem finomított)
tört bors
2-3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)


Előkészítés:
- a csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára

1. a paradicsomot mossuk meg és szeljük 1-2 cm-es kockákra, a vöröshagymát tisztítsuk meg és kockázzuk apróra, készítsük elő a fűszereket
2. az olívaolajon pirítsuk aranybarnára a hagymát, tegyük rá a paradicsomot, majd amint kissé levet ereszt, adjuk hozzá a tört borsot, a fűszereket és másodpercig pirítsuk együtt
3. tegyük a hagymás alapra a leszűrt csicseriborsót és öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, enyhén sózzuk, majd fedő alatt, időnként kevergetve főzzük puhára a csicseriborsót (sűrű szaftos egytálétel lesz belőle, ha hamarabb elfő a víz, mint ahogy a csicseriborsó megpuhul, akkor adjuk még hozzá)

Praktikák:
- más indiai jellegű fűszerrel is finom
- ugyanez a recept vöröslencsével is elkészíthető


Itt is mi szorgoskodunk: