Csokis-kókusz jégkrém (tojás- és laktózmentes)

Írta: Memi vasárnap, július 08, 2012
Nemes egyszerűséggel hívhatnánk Bounty fagyinak is, de mégsem teszem, mert az íze ugyan kísértetiesen hasonlít, az összetevői miatt sokkal jobb annál...

Azt már korábban említettem, hogy a saját magunkon tapasztaltak alapján nálunk a tejtermékek nem képezik az alapélelmiszerek részét, inkább az élvezeti értéke miatt szoktunk néha egy kis sajtot, vagy görög joghurtot enni. A túró rudi fagyi után elhatároztam, hogy a maradék kókuszból is kellene egy adagot készíteni és mivel pár napja ismét felfüggesztettük a tejtermékek fogyasztását így kapóra jött a kamrában pihenő kókusztej. Mihez is menne jobban, mint ehhez a csemegéhez...


CSOKIS-KÓKUSZ JÉGKRÉM 2,8 dl-hez

1,65 dl kókusztej
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor (nyers nád)
2 dkg étcsokoládé

1. adjuk a kókusztejhez a kókuszreszeléket és a cukrot, majd botmixerrel keverjük össze
2. reszeljük hozzá az étcsokoládét és keverjük össze alaposan
3. adagoljuk a tiszta formákba és tegyük a fagyasztóba (kb. 6 óra alatt kifagy)

Praktikák:
- a cukor mennyisége növelhető, apránként adagoljuk és kóstolgassuk a keveréket, ne legyen túl édes
- habtejszínnel is készíthető