Túró rudi jégkrém

Írta Memi péntek, június 22, 2012 2 hozzászólás
Alapvetően nem vagyunk nagy fagyisok, még a nyár sem hívja elő belőlünk eme szenvedélyt, így egész meglepő, hogy fagyi receptekkel kezdtünk kísérletezni, pláne, hogy fagylaltgép nélkül...

Az elmúlt nyarakon egyre többet hallottam a főzőtündérektől, hogy ki milyen mesteri kombinációt készít a fagylaltgépével, de valahogy mégsem keltette fel az érdeklődésemet, különösen amiatt, hogy szinte mindegyikben volt nyers tojás, amit ebben a formájában nem igazán kedvelek fogyasztani.
Ráadásul abban biztos voltam, hogy gépre nincs szükségem, viszont ha készítenék valamilyen hideg nyalánkságot az pálcikás fagyi forma lenne. Nézegettem is egy ideig a formákat, de kissé túlzónak találtam az árakat főként a tervezett kihasználását figyelembevéve.

Tartott ez az állapot egészen addig, amíg megláttam ezt a formát, ami gyerekkorom kedvenc Leo jégkrémének formájára emlékeztet, ráadásul megfelelő ár-érték arányú, kellemesen egyevéses adag nasit lehet készíteni benne. Nos, így történt, hogy elkezdődött a házi fagyi receptek kísérletezése...


TÚRÓ RUDI JÉGKRÉM 4 dl fagyi alap lesz belőle

25 dkg túró (apró szemcsés, krémes változat)
3,5 dkg cukor (nyers nád)
1 citrom reszelt héja
1,5 dl habtejszín
3-4 kocka étcsokoládé (70-80 %-os)

1. a botmixer táljába tegyük a hozzávalókat és pürésítsük össze
2. nagy lyukú reszelőn (tökreszelő) reszeljük le a csokoládét
3. szórjuk a túrós krémbe a csokoládét és kanállal keverjük össze (maradjanak egészben a darabkák)
4. adagoljuk a masszát a formákba és tegyük a fagyasztóba (5-6 óra alatt kifagy)

Praktikák:
- tejszín helyett kókusztejszínnel is el lehet készíteni
- olvasztott csokoládéba is márthatjuk fogyasztás előtt


Napi útmutató: "Dicsőítsd a fényt a sötétség átkozása helyett." D. Virtue - A.