Kókuszos-csokis borzaska
Írta: Memi
péntek, június 29, 2012
Alapvetően igaz az az állítás, hogy nem rajongunk a kókuszért, mégis valahogy időnként előkerül. Ez a sütemény leginkább a habcsókra hasonlít, de kellemesen lágy, nem ragacsos.
KÓKUSZOS-CSOKIS BORZASKA 20-25 db (egészségesebb összetevők)
10 dkg vaj
10 dkg cukor (nyers nád)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
15 dkg liszt (teljes kiőrlésű)
10 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
2 dkg étcsokoládé (70-80%)
1. olvasszuk fel a vajat és keverjük benne habosra a cukrot, majd a tojást
2. egy keverőtálban adjuk a liszthez a kókuszreszeléket, a sütőport, a (tökreszelőn) lereszelt csokoládét és öntsük hozzá a vajas keveréket, majd alaposan keverjük össze
3. vajazzuk ki a tepsit és a masszából tegyünk rá teáskanálnyi adagokat, majd 180 fokon (gázsütőnél 4-es fokozat) 10-12 perc alatt süssük meg
Praktikák:
- a süteményeket olvasztott csokiba is márthatjuk
- tehetünk a masszába apróra szelt aszalt gyümölcsöket is
- a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönköly liszttel és nyers nádcukorral készült