Bodzás nektarin sorbet

Írta Memi péntek, június 22, 2012 Nincs hozzászólás
A sorbet (ejtsd: szorbé) a fagylaltok őse, melyet fagyasztott, vagy friss gyümölcsből készítettek, desszertként, vagy két főfogás között gyomornyugtatóként szolgált. Az igazi sorbet kizárólag a gyümölcspüréből, cukorból és alkoholból állt.

Ha természetes, nyers cukorral készítjük, akkor diétába is beilleszthető, könnyen és számtalan variációban elkészíthető csemege.


BODZÁS NEKTARIN SORBET 4 dl fagyi alap

2 db nektarin
1/2 citrom leve
1 evőkanál cukor (nyers nád)
2 dl bodzaszörp
1 dl víz

1. a nektarint mossuk és pucoljuk meg, majd a magját eltávolítva kockázzuk a botmixer táljába
2. adjuk hozzá a többi összetevőt és pürésítsük csomómentesre
3. adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb. 6 óra)

Praktikák:
- más gyümölccsel is készíthető
- víz helyett borral is készíthető
- ha jégkrémet szeretnénk tejszínnel, vagy kókusz tejszínnel is készíthetjük víz helyett


Napi útmutató: "Az egyik bölcs mondás szerint a szavaknak három esetben van létjogosultságuk: ha segítenek vagy gyógyítanak, ha köszönetet fejeznek ki, és ha áldanak." Kurt Tepperwein