Spagetti olívaolajjal, fokhagymával és chilivel

Írta Memi péntek, március 30, 2012 Nincs hozzászólás
..., avagy a világ legfinomabb gyors étele, vagy leggyorsabb finomsága :-)

A hozzávalók szinte minden konyhában, kamrában fellelhetők, egy-egy dolgos nap után 15 perc alatt igazi lakoma varázsolható.

Ha van még egy kevés parmezán sajt is, hmmmm... egyszerűen fenséges :-)


SPAGETTI OLÍVAOLAJJAL, FOKHAGYMÁVAL ÉS CHILIVEL 4 személyre

50 dkg spagetti száraztészta
1 fej (legalább 10 gerezd) fokhagyma
2 db közepes friss, vagy szárított chili
4-5 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
só (természetes, nem finomított)

1. tegyük fel a tészta főzővizet sóval és amikor lobogva forr, főzzük ki a tésztát "fogkeményre" (várjuk meg, amíg kifő a tészta, mert a "mártás" villámgyorsan elkészül)
2. tisztítsuk meg és szeljük vékony karikákra a fokhagymát (ha friss chilit használunk, akkor azt is) és az olívaolajon pirítsuk világos aranybarnára, adjuk hozzá a szelt, vagy morzsolt chilit és csipet sót, majd tegyük rá a kifőtt tésztát, alaposan forgassuk össze és zárjuk el a hőt alatta
3. ínyencek reszelt parmezánnal is tálalhatják, de önmagában is finom

Praktikák:
- turbózható ez az étel ízlés szerint, amiket próbáltunk: szójaszósz, tonhalfilé, kockára vágott friss paradicsom, bazsalikom, tört bors
- amíg a tészta fő, összeszelhetjük a fokhagymát, chilit, de csak akkor kezdjük el pirítani, ha a tésztát már kifőztük, mert a "mártás" percek alatt elkészül


Napi útmutató: "A bőség sok formát ölthet, ezek közé tartozhat a több idő, a lehetőségek vagy a tiszta ötletek." D. Virtue - A.