Sárgarépás burgonyakrémleves
Írta Memi
szombat, március 19, 2011
Nincs hozzászólás
A konyhai zsonglőr nyereményjátékunkban ígértük, hogy a nyertesek kedvenc receptjeit elkészítjük "Receptművesítve".
Íme az első átalakított recept. Az eredeti verziót Eszter küldte, melyet csöppet reformosítva, a tejet és tojást elhagyva készült ez a mennyeien finom leveske.
Köszi Eszter, az egyik új kedvencünk :-)
Íme az első átalakított recept. Az eredeti verziót Eszter küldte, melyet csöppet reformosítva, a tejet és tojást elhagyva készült ez a mennyeien finom leveske.
Köszi Eszter, az egyik új kedvencünk :-)
SÁRGARÉPÁS BURGONYAKRÉMLEVES 4 személyre (egészségesebb összetevők)
50 dkg burgonya

3 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)só (himalája)
bors
1. tisztítsuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel (nem szükséges nagyon apróra, mixelni fogjuk)
2. az olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét)
3. adjuk hozzá a többi zöldséget, ízesítsük majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje

5. ha szükséges öntsünk még hozzá vizet és főzzük össze
Praktikák:
- tálalható pirítóssal, akár tökmagolajjal
- ne főzzük túl a zöldségeket a magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében
Napi útmutató: "A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz." Albert Schweitzer
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése