Gyümölcsrizs tejmentesen

Írta: Memi péntek, március 11, 2011
Amióta saját zabtejet és zabtejszínt készítek, sok-sok felhasználási lehetőségét kerestem és mutattam be.
Teljesen véletlenül jutott eszembe, hogy mi lenne, ha összekeverném a kissé ragacsosra főzött rizst a zabtejszínnel... Az eredmény -némi ízesítést követően- a legfinomabb, krémes gyümölcsrizs, amit eddig ettem és persze ezzel a változattal még tápláló is, bátran ajánlom anyukák figyelmébe, garantáltan nem kell könyörögni a csemetének, hogy egyen...
Mi reggelire (is) ezt ettük :-)

GYÜMÖLCSRIZS TEJMENTESEN 4 személyre (egészségesebb összetevők)

20 dkg rizs (barna)
1 csomag vaníliás cukor (nád, bourbon)
8 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
ízlés szerint zabtejszín

1. 2-szeres mennyiségű vízzel, kis lángon tegyük fel főni a rizst
2. ízesítsük a cukrokkal, fahéjjal és fedő alatt főzzük, amíg megpuhul (ha felszívta az összes vizet és szükséges, öntsünk még hozzá, kissé ragacsosra érdemes főzni)
3. ha a rizs megfőtt, hígítsuk tetszés szerinti zabtejszínnel, vagy ha lazábban szereti valaki, akkor zabtejjel
4. gyümölcsökkel tálaljuk

Praktikák:
- barnarizsből is nagyon finom és egészségesebb
- gyümölcs helyett kakaóval, vagy karobbal is tálalható
- török finomságokat kedvelők megsüthetik hőálló tálban a sütőben (ekkor ne adjunk hozzá gyümölcsöt a sütés előtt)
- a képen látható édesség zabtejszínnel és nád, bourbon vaníliás cukorral készült