Kókuszvirág cukor szirup házilag
Különlegesen karakteres ízű szirup, készíthető csupán kókuszcukor és víz 1:1 arányú keverékéből, de érdemes kipróbálni egy kevés citrussal (citrom, vagy narancs) és mézeskalács fűszerekkel is.
Kiválóan használható édes süteményekhez, palacsintákhoz, de akár ázsiai jellegű tésztás, vagy pirított ételekhez is.
KÓKUSZVIRÁG CUKOR SZIRUP
50 g kókuszvirág cukor
0,5 dl víz
2 teáskanál friss narancs, vagy citromlé
1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
1. mérjük ki az összetevőket és egy kis lábosban 2-3 percig forraljuk össze folyamatos keverés mellett, amíg kissé sziruposra sűrűsödik (ahogy kihűl, még sűrűsödni fog)
Praktikák:
- különféle fűszerezéssel készíthető (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió), de önmagában is finom
- narancs helyett friss citromlé is használható, de el is hagyható és csak vízzel is készíthető