Sós cantuccini (glutén-, tej-, és tojásmentes, vegán)
Cantuccini, avagy az olasz édes kétszersült keksz sós változata. Lehet mártogatni krémlevesekbe, de akár valamilyen kenhető feltéttel, vagy krémmel is finom.
SÓS CANTUCCINI (glutén-, élesztő-, tej-, és tojásmentes, vegán) 20-25 db
50 g tökmagliszt
10 g sütőpor (foszfátmentes)
5 g só (természetes, nem finomított)
1 tk frissen facsart citromlé
210 ml víz
1. béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és gyújtsuk be a sütőt 180 fokra
2. mérjük ki a liszteket, keverjük el benne homogénre a sót, a sütőport (ha szeretnénk ízesíteni, akkor itt adjuk hozzá a fűszereket)
3. öntsük a lisztes keverékhez a vizet, a citromlevet és egy kanállal leverjük össze alaposan a masszát
4.formázzunk a masszából kissé hosszúkás, téglalap szerű formát és tegyük az előkészített tepsire
5. az előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percig, majd zárjuk el a sütőt, vegyük ki a tésztát és hagyjuk teljesen kihűlni
6. szeljük fel a megsült tésztát ujjnyi vastagú szeletekre és fektessünk minden szeletet újra a sütőpapírral bélelt tepsire, gyújtsuk be a sütőt majd mindkét süssük az egyik oldalukon a szeleteket 8-10 percig, forgassuk meg és süssük a másik oldalukon is további 8-10 percig
Praktikák:
-
jól illik a tésztába az őrölt bors, a köménymag,
vagy akár az édesköménymag is
-
tökmagliszt helyett használható más magliszt is