Görög saláta
Írta: Memi
szombat, május 05, 2012
A görögök paraszt salátának nevezik azt a csemegét, melyet az egész világ görög salátaként imád :-)
Mivel a feta és az olívabogyó is kifejezetten sós, ezért ezt a salátát semmiképpen ne sózzuk meg. Egyébként szinte az összes nyers salátánál szeretem kerülni a sót, mivel kivonja a zöldségekből a vizet és hamar levet ereszt, illetve inkább a natúr ízeket kedveljük, maximum egy kis szűz olaj kell rájuk...
GÖRÖG SALÁTA 4 személyre
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYryGohLY2xduKSHOHZOQ5cMZnqxA7gH8NexTbppdM8zyS0oiisUuZ1Aug-OwLkLWDgSMjLaG0s6SrsF87ws5g2Bpjy48MpzitoQ0IiXMzYq3tH3D4P4nqVYZuOYwZXm_k66PeQ3Uy8wMz/s320/G%25C3%25B6r%25C3%25B6g_sal%25C3%25A1ta.jpg)
2 db paradicsom
1 db zöld paprika
1 db uborka
1 db lilahagyma
fekete olajbogyó
feta sajt
2-3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1 teáskanál oregano
1 db uborka
1 db lilahagyma
fekete olajbogyó
feta sajt
2-3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1 teáskanál oregano
1. mossuk meg a zöldségeket, (aki könnyebben emészthetően szeretné, hámozza meg az uborkát), vegyük ki a paprika magházát, vágjuk négybe, majd csíkozzuk fél cm szélesre, az uborkát szintén vágjuk hosszában négy részre és fél cm szélesre szeleteljük fel
2. a paradicsom kacs részét vágjuk ki, felezzük, majd szeleteljük fel, a lilahagymát pucoljuk meg és vékonyan karikázzuk fel, vagy vágjuk negyedbe és szeljük vékonyra
3. halmozzuk egy tálba a feldarabolt zöldségeket, szórjuk meg az oreganoval, locsoljuk meg az olajjal és alaposan keverjük össze
4. felkockázott feta sajttal és magozott egész olívabogyóval tálaljuk
Praktikák:
- ezt a salátát így érdemes enni, legfeljebb a feta-olívabogyó-olívaolaj hármasát növeljük tetszés szerint :-)
Itt is mi szorgoskodunk: