Kukorica krémleves (glutén- és laktózmentes, vegán)
Írta: Memi
vasárnap, április 30, 2017
Nem kell megvárni a nyarat, mirelit kukoricából bármikor elkészíthető. Selymes, testes, egyszerű, de nagyon villantós is lehet...
KUKORICA KRÉMLEVES 4 személyre
500 g mirelit morzsolt kukorica
1 db édesburgonya
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só (természetes, nem finomított)
tört bors
olívaolaj (extra szűz)
1. tisztítsuk meg és aprítsuk fel a zöldségeket, a vöröshagymát pirítsuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a sárgarépát, az édesburgonyát és reszeljük hozzá a fokhagymát
2. adjuk a mirelit kukoricát a zöldségekhez és öntsük fel annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje, fűszerezzük (só, bors) és fedő alatt főzzük
3. ha megpuhultak a zöldségek, zárjuk el a hőt alatta és botmixerrel alaposan pürésítsük, majd szűrjük át egy másik lábosba, így eltávolítjuk a nem emészthető héjat
Praktikák:
- pürésítés után mindenképp szűrjük át egy másik lábosba a levest, mert a kukoricaszemek héja nem emészthető és csak így lesz krémesen selymes a leves
- sokféle fűszerezéssel variálhatjuk pl. kurkuma, babér, chili, gyömbér, stb.
- feltét lehet tortilla chips, vagy akár grissini, de jól illik hozzá a békebeli krumplis pogácsa is
Címkék: egészséges, gluténmentes, krémleves, kukorica, laktózmentes, leves, receptműves, tejmentes, vegán, vegetáriánus