Grill füge (laktózmentes, gluténmentes, vegán)
Írta: Memi
szombat, szeptember 01, 2018
A környékünkön van egy óriási, gyönyörű fügebokor, amely minden évben elképesztő mennyiségű finomságot növeszt.
Itthon ugyan nem tud lilára beérni a füge, de ami már puha, enyhén sárgás példány, az kiválóan grillezhető, finom édes nektárt fog engedni a hőkezelés alatt.
Ha nem fűszerezzük, csak egy kevés olajon megpirítjuk, akkor az édes íz dominál, akár édességként is fogyaszthatjuk, de bátran fűszerezhető is, akár salátához, akár körethez készítjük.
GRILL FÜGE
Minden összetevő tetszés szerint:
érett füge (enyhén puha és sárgás)
vöröshagyma
só (természetes, nem finomított)
tört bors
fokhagymapor -opcionális
extra szűz olívaolaj
1. alaposan mossuk meg a fügét, vágjuk le a kemény kacs részét és hosszában szeljük ketté, valamint pucoljuk meg a hagymát és szeljük vastagabb csíkokra
2. serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd amikor üveges, kissé karamellizálódott, megbarnult, akkor tegyük ki egy tálra

Praktikák:
- fűszerek nélkül édességekhez is remek
- fokhagymapor nélkül is finom