Császármorzsa (tej- és tojásmentes, vegán)
Írta: Memi
szombat, szeptember 01, 2018
A korábbi receptjeink még a hagyományos serpenyős és sütőben készült verziók, ezért elkészítettük a vegán (tejmentes, tojásmentes) változatot is.
CSÁSZÁRMORZSA 2 személyre (tej- és tojásmentes, vegán)
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 evőkanál cukor (nyers nád)
1 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
3 dl víz
1 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
3 dl víz
1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1. keverjük csomómentesre az összetevőket
2. kenőecsettel olajozzuk be a serpenyőt, majd, ha felmelegedett közepes lángon, öntsük bele a masszát
3. ha átsült az alsó oldala, óvatosan fordítsuk meg a lepényt és süssük meg a másik oldalt is, majd 2 spatulával vagdaljuk apró darabokra és pirítsuk ropogósra
Praktikák:
- tálalható hidegen, melegen, porcukorral, lekvárral
- a teljes kiőrlésű lisztet lehet csökkenteni és más liszttel keverni (pl. zab, köles, rizs, stb.)
Címkék: császármorzsa, édesség, kaiser, kaiserschmarn, laktózmentes, liszt, nyers nádcukor, reggeli, serpenyő, smarni, tejmentes, teljes kiőrlésű, tojás, tojásmentes, tönköly fehér, vacsora, vegán