Sült feta ruccola és cékla ágyon
Írta: Memi
szombat, szeptember 25, 2010
Sülve, főve, nyersen, ecetesen, turmixolva, levesnek, mindenhogyan szeretjük a céklát. Náthás, influenzás időszakban kiemelten ajánlatos fogyasztani, többek között jótékony hatású a vörösvérsejtek regenerálódására és szaporodására, a sav-bázis egyensúlyra...
SÜLT FETA RUCCOLA ÉS CÉKLA ÁGYON 4 személyre (egészségesebb összetevők)
1 zacskó ruccola saláta
30 dkg ecetes cékla
olívaolaj (extra szűz)
balzsamecet
tört bors (lehet vegyes is)
1. a fetát 4 egyenlő részre osztjuk, felmelegített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán 1-2 percig sütjük, sütés közben törjünk rá borsot
2. egy bő maréknyi ruccolát tegyük tálra
3. pár karika céklát lecsöpögtetve tegyük a salátára
4. a sült fetát tegyük a céklára
5. díszítsük pár csepp olivaolajjal és balzsamecettel
Praktikák:
- kecskesajt helyett lehet rá tenni parmezán forgácsot is
- ecetes cékla helyett nyers céklakarikával is lehet készíteni, úgy még egészségesebb
- a balzsamecetet serpenyőben forralva besűríthetjük, kellemesebb, selymesebb ízű lesz, néhány csepp citromlével, vagy mézzel keverhető, többféle ízvariáció érhető el
Címkék: cékla, ebéd, egészséges étel, előétel, feta, kecskesajt, ruccola, saláta, vacsora, vega, vegetáriánus