Savanyú uborkás pogácsa (tojás- és laktózmentes, vegán)
Írta: Memi
szombat, augusztus 29, 2015
Leves mellé, uzsonnára, vagy csak nasinak.
SAVANYÚ UBORKÁS POGÁCSA (30-35 db)
50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
350 g tönköly fehér liszt
12 g só (természetes, nem finomított)
8 g cukor (nyers nád)
2 nagyobb savanyú uborka
2 teáskanál szárított kapor
csipet őrölt bors
1 cs porélesztő
200 g víz
50 g olívaolaj (extra szűz)
1. vágjuk apróra a savanyú uborkát
3. lefedve kelesszük a tésztát a duplájára (kb. 1/2 óra)
4. borítsuk a megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre, nyújtsuk 1,5-2 cm vastagra és szaggassuk ki a pogácsákat
5. melegítsük elő a sütőt 190 fokra, addig pihentessük letakarva a pogácsákat
6. kenjük le a pogácsák tetejét a felvert tojással*, majd 10-15 perc alatt süssük aranybarnára
Praktikák:
- más enyhe, semleges ízű olajjal is készíthető
Címkék: kapor, laktózmentes, pogácsa, savanyú, tejmentes, teljes kiőrlésű, tönköly, uborka, vega, vegán, vegetáriánus