Csokis, tönköly amerikai keksz (tej- és tojásmentes, vegán)
Írta: Memi
péntek, július 31, 2015
Mindig kell lennie A Dobozban keksznek...
Ha sokféle tápláló finomsággal készítjük, bevethető reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy csak úgy egy tea / kávé / limonádé mellé.
Mostanában a tejmentesség is szempont az étkezésünknél, így ez a tej- és tojásmentes verzió készült.
CSOKIS, TÖNKÖLY AMERIKAI KEKSZ 18-20 db
Ha sokféle tápláló finomsággal készítjük, bevethető reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy csak úgy egy tea / kávé / limonádé mellé.
Mostanában a tejmentesség is szempont az étkezésünknél, így ez a tej- és tojásmentes verzió készült.
CSOKIS, TÖNKÖLY AMERIKAI KEKSZ 18-20 db
10 dkg cukor (nyers nád)
1/2 cs sütőpor (foszfátmentes)
csipet őrölt fahéj
5 dkg étcsokoládé
1 dl olaj (hidegen sajtolt)
1,5 dl víz
1. egy keverőtálban mérjük ki a lisztet, a cukrot, adjuk hozzá a sütőport, a fahéjat és az aprított csokit, majd keverjük össze
2. mérőedényben mérjük ki az olajat a vízzel és adjuk a száraz anyagokhoz, majd alaposan keverjük össze
3.
kanállal adagoljunk diónyi tésztát sütőpapírral bélelt tepsire és
enyhén nedves kanállal terítsük el a korongokat kb. 0,5 cm magasra
Praktikák:
- jól illik a masszába a dió, vízben oldódó kávépor, kakaó, mézeskalács fűszerek, aszalványok
- ha túl nedves a tészta, leheletnyi lisztet adjunk még hozzá
Címkék: amerikai keksz, cookie, csokis, receptműves, teljes kiőrlésű, tönköly, vega, vegán, vegetáriánus