Bőség zöldségleves

Írta: Memi szerda, február 15, 2012
A korábban írt könnyed, egyszerű zöldségleves sikere okán úgy gondoltam, hogy érdemes a testes, sokkal több fajtájú zöldséggel kombinált levest is megosztani. Nálunk nagy kedvenc és az idényzöldségek, vagy a család kedve szerint variálható.

Forrón és egy mokkáskanálnyi chili pasztával tálalva, különösen hűvös időben... hmmmm :-)


BŐSÉG ZÖLDSÉGLEVES 4 személyre

1 db pici karfiol
3 db sárgarépa
10 db kelbimbó
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
3 db krumpli
1 db pici zellergumó
1 db pici karalábé
4 db gomba
2-3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
só (nem finomított, természetes)
tört bors

1. tisztítsuk meg a zöldségeket, majd a karfiolt szedjük apró rózsáira, a sárgarépát és a fokhagymát karikázzuk fel, a vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát, a krumplit, a zellert és a karalábét kockázzuk fel, a gombát szeleteljük, a kelbimbót hagyjuk egyben
2. az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot
3. ha a paradicsom kissé levet eresztett, tegyük rá a fokhagymát és kicsit pirítsuk meg
4. tegyük a hagymás alapra a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje
5. főzzük addig, amíg a zöldségek kellemesen fogkeményre puhulnak

Praktikák:
- kelbimbó helyett 2 levél felcsíkozott kelkáposztát is használhatunk
- a zöldség mix variálható kedvünk szerint