Aszalt gyümölcsös diópraliné
Írta Memi
szombat, február 18, 2012
2 hozzászólás
A trüffel torta készítésekor elhatároztam, hogy a receptet átalakítva készítek nyers verziót is ebből a finomságból.
Addig-addig kóstolgattuk, amíg egyetlen darab maradt a kínálóban... Igen, az az utolsó látható a fotón, szerencsére még időben eszünkbe jutott a kép :-)
ASZALT GYÜMÖLCSÖS DIÓPRALINÉ 10-15 db
5 dkg darált dió

5 dkg datolya
5 dkg aszalt szilva
2 mokkáskanál cukrozatlan kakaó (vagy karob)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1. adjuk a darált dióhoz a kakaót és a fahéjat
2. botmixerrel pürésítsük a datolyát és a szilvát, majd adjuk a gyümölcspépet a diós keverékhez és alaposan gyúrjuk össze
3. formázzunk tetszőleges méretű bonbonokat, ami így is és darált dióba forgatva is tálalható
Praktikák:
- török mogyoróval, vagy mandulával is el lehet készíteni és más aszalványokkal is finom
2. botmixerrel pürésítsük a datolyát és a szilvát, majd adjuk a gyümölcspépet a diós keverékhez és alaposan gyúrjuk össze
3. formázzunk tetszőleges méretű bonbonokat, ami így is és darált dióba forgatva is tálalható
Praktikák:
- török mogyoróval, vagy mandulával is el lehet készíteni és más aszalványokkal is finom
Címkék: aszalt, cukormentes, datolya, desszert, dió, ebéd, egészséges, étel, makrobiotikus, nyers, paleo, praliné, reggeli, szilva, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus
Csak gratulálni tudok....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésKöszönjük :-)
VálaszTörlés