Fehérboros szőlőleves
Írta: Memi
szombat, szeptember 03, 2011
Közeledik a szüret, így mi mással is köszönthetnék, mint ezzel a levessel... A szőlő és a magja is kiváló élettani hatású, ezért ajánlott fogyasztani, mielőtt a présgépek áldozatává válik :-)
Érdemes kihasználni még az őszi meleg napokat és elkészíteni ezt a zamatos, hűsítő ételt.
Érdemes kihasználni még az őszi meleg napokat és elkészíteni ezt a zamatos, hűsítő ételt.
FEHÉRBOROS SZŐLŐLEVES 4 személyre
1 kg fehér szőlő (lehet vegyes is)
1 teáskanál fahéj
10 szem szegfűszeg
1 dl fehérbor
2 evőkanál étkezési keményítő
1/2 citrom leve
1. mossuk meg a szőlőt és szemezzük le
2. tegyük a szőlőszemeket egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, öntsük fel a borral és fel annyi vízzel, hogy ellepje
3. közepes lángon főzzük, majd ha forr a leves, adjuk hozzá a keményítőt és még egyszer forraljuk össze
4. hűtve tálaljuk
Praktikák:
- készíthető vegyes szőlőből is
- keményítő helyett készíthető fél zacskó főzős, vaníliás pudingporral (2-3 evőkanál vízzel keverjük csomómentesre a pudingport és folyamatos keverés mellett adjuk a forrásban lévő leveshez)
- tálalható friss mentával, vaníliafagyival (nálunk épp terem az ablakban lévő "fűszerkertben" a mentaízű bazsalikom, azzal is mennyei :-)
- készíthető vegyes szőlőből is
- keményítő helyett készíthető fél zacskó főzős, vaníliás pudingporral (2-3 evőkanál vízzel keverjük csomómentesre a pudingport és folyamatos keverés mellett adjuk a forrásban lévő leveshez)
- tálalható friss mentával, vaníliafagyival (nálunk épp terem az ablakban lévő "fűszerkertben" a mentaízű bazsalikom, azzal is mennyei :-)