Csokis, tönköly amerikai keksz (tej- és tojásmentes, vegán)

Írta: Memi péntek, július 31, 2015
Mindig kell lennie A Dobozban keksznek...
 Ha sokféle tápláló finomsággal készítjük, bevethető reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy csak úgy egy tea / kávé / limonádé mellé.
Mostanában a tejmentesség is szempont az étkezésünknél, így ez a tej- és tojásmentes verzió készült.

CSOKIS, TÖNKÖLY AMERIKAI KEKSZ 18-20 db

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg cukor (nyers nád)
1/2 cs sütőpor (foszfátmentes)
csipet őrölt fahéj
5 dkg étcsokoládé
1 dl olaj (hidegen sajtolt)
1,5 dl víz

1. egy keverőtálban mérjük ki a lisztet, a cukrot, adjuk hozzá a sütőport, a fahéjat és az aprított csokit, majd keverjük össze
2. mérőedényben mérjük ki az olajat a vízzel és adjuk a száraz anyagokhoz, majd alaposan keverjük össze
3. kanállal adagoljunk diónyi tésztát sütőpapírral bélelt tepsire és enyhén nedves kanállal terítsük el a korongokat kb. 0,5 cm magasra
4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, majd a sütőt elzárva hagyjuk még 10 percig a tepsit a meleg sütőben, majd kivéve hagyjuk kihűlni (ha 2 tepsivel dolgozunk, akkor süssük meg egymás után mindkét tálcával a süteményt, majd mindkettőt egyszerre betehetjük a 10 perc meleg pihentetésre a lekapcsolt sütőbe)

Praktikák:
- jól illik a masszába a dió, vízben oldódó kávépor, kakaó, mézeskalács fűszerek, aszalványok
- ha túl nedves a tészta, leheletnyi lisztet adjunk még hozzá