Olívás, fűszeres ausztrál kenyér II. (tej- és élesztőmentes)

Írta: Memi kedd, augusztus 05, 2014
 Az első olívás ausztrál kenyér után gyorsan itt a második, bátran variálható tetszés szerint akár az ízesítése, akár a forma is.


OLÍVÁS, FŰSZERES AUSZTRÁL KENYÉR II.

500 g liszt (tönköly fehér)
12 g só (természetes, nem finomított)
1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1 csomag sütőpor (foszfátmentes)
3 dl víz
50 g fekete olívabogyó
1 teáskanál majoránna
1 mokkáskanál durvára tört bors

1. keverőedénybe mérjük ki a lisztet, keverjük el benne az aprított olívabogyót, a borsot, a majoránnát, a sót és a sütőport, majd képezzünk egy mélyedést a közepébe, amibe öntsük bele a vizet, majd a vízbe az olajat
2. kanállal keverjük össze alaposan, majd gyúrjunk enyhén ragadós, lágy tésztát
3. tegyük a tésztát lisztezett felületre, formázzuk meg a kívánt formára, majd 180 fokon süssük aranybarnára 40-45 perc alatt

Praktikák:
- süthető hagyományos vekni alakban, szeletekre törhető formában, tetszés szerint
- készíthető friss, vagy szárított fűszernövényekkel, magvakkal