Amarant kása

Írta: Memi péntek, szeptember 10, 2010
A bölcsességet szimbolizáló fogaim tökéletesen kifejlődve belenőttek az arccsontomba (mint ugye mindenkinek), csakhogy vízszintesen. Azt hitték, így biztonságos és nem kell felszínre bújni.
Aztán egyszer egy szép napon úgy gondolta az Univerzum, hogy ideje felvállalni az ebben a létben betöltendő helyemet és teret adni a bölcsességnek...
Az "egyszerűbb" megoldást választva egyszerre mind a négyüket kisegítettük, melynek következtében -a minél gyorsabb gyógyulás érdekében- 8 hétig pépesített ételeken éltem.
Óriási ötletekre sarkallt a kényszer és a cél, jobbnál jobb bébiétel receptet állítottam elő, szinte bármit képes vagyok finom étellé turmixolni :-)
A kásák felfedezését is ennek az időszaknak köszönhetem, mert ahogy mondogatni szoktam, minden értünk történik és mindenben van valami klassz tanítás (még akkor is, ha adott pillanatban nem értjük, esetleg nehezen éljük meg).
Azóta reggelire szinte kizárólag különféle kását, gyümölcsöt, vagy a korábban már leírt keksz valamely verzióját készítem, azt tapasztalva, hogy nyoma sincs a reggeli ébredezés-kómának, energikusak vagyunk és főként nem érzem magam rosszul a reggeli után.
A legújabb szerelem az amarant-ból készült édes verziójú kása.

AMARANT KÁSA (egészségesebb összetevők)

1 bögre puffasztott amarant
1 bögre tej (víz, vagy gabonatej)
1 evőkanál cukor (nád, nyírfa, juharszirup, méz, vagy sztívia)
1 kiskanál fahéj

1. az amarantot és a tejet egy tálba öntjük
2. cukrot, fahéjat belekeverjük
3. sűrűre főzzük állandó keverés mellett (ha felforrt a tej, általában be is sűrűsödik)

Praktikák:
- fahéj helyett mézes sütemény fűszerrel is ízesíthetjük, de el is lehet hagyni
- tálaláskor megszórhatjuk kakaóval, vagy az egészséges változatával: karobporral
- a sűrűséget lehet ízlés szerint változtatni az amarant - tej aránnyal


Itt is mi szorgoskodunk: