Müzli házilag

Írta Memi péntek, szeptember 26, 2014 Nincs hozzászólás
Kiváló reggeli, de gyors nasinak is tökéletes...

Változatosan készíthető, akár friss idénygyümölcsökkel, akár aszalványokkal. Az aszalt gyümölcsök még az édes ízhatást is fokozzák, ezek használata mellett kevesebb édesítés szükséges, vagy el is hagyható.

Pelyhek és korpák, valamint a joghurt, illetve annak alternatívái (táplálkozási szokástól és ételtoleranciától függően) tetszés szerint váltogatható.

Érdemes natúr, ízesítés és adalékoktól mentes joghurtokat választani, így lesz igazán előnye annak, hogy saját magunk készítjük, ízesítjük.

Hasonló: müzli szelet


MÜZLI 2 személy részére

1 db alma (vagy idénygyümölcs)
4 evőkanál (zab)korpa
4 evőkanál (zab)pehely
1 marék mazsola (aszalvány)
250 g natúr joghurt
1 teáskanál nyers nádcukor (vagy méz)
0,5 mokkáskanál őrölt vanília

1. adjuk a joghurthoz a cukrot és a vaníliát, keverjük össze alaposan, olvadjon el benne a cukor
2. tisztítsuk meg az almát, szeljük nagyon apróra és adagoljuk egyenlő részben két tálba, szórjunk mindkettőre 2-2 evőkanál pelyhet és a korpát
3. öntsünk fele-fele arányban a joghurtot a két adagra

Praktika:
- tetszés szerint fűszerezhetjük (fahéj - ebből csak csipetet, mert keserű lehet tőle, tonkabab, méz, stb.)
- az aszalt gyümölcsök erősítik az édes ízt, ezek mellett akár el is hagyható a joghurt édesítése


Napi útmutató: "Valahányszor mélyen elfogadod a jelen pillanatot olyannak, amilyen - bármilyen formában is mutatkozzék - , nyugodt vagy, lelki békét érzel." Eckhart Tolle