Pakóra bunda a panír alternatíva (tej- és tojásmentes)
Írta: Memi
vasárnap, szeptember 21, 2014
Ízletes, változatosan készíthető, különleges, gyors, vagyis remek alternatíva a bundás zöldségek, szeletek készítéséhez.
Használható akkor is, ha a tej- és/vagy tojásmentesség a cél.
PAKÓRA BUNDA 4 személyre
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
5 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
fűszerek tetszés szerint:
pl. reszelt fokhagyma, kurkuma, őrölt pirospaprika, chili pehely, stb.
Mindent összekeverünk annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatészta állagot
kapjunk, beleforgatjuk a bundázandókat és ujjnyi forró olajban kisütjük.
Praktikák:
- a maradék masszát is kisüthetjük, apró korongoknak
- a képen pakóra bundás szójaszelet látható
Itt is mi szorgoskodunk: