Vöröslencse krém

Írta Memi péntek, július 01, 2011 Nincs hozzászólás
Amióta rátaláltam a vöröslencsére, bizony háttérbe szorult a hagyományos változata. A remek élettani hatása mellett külön kiemelendő, hogy 15-20 perc alatt készre fő, ráadásul nem kell beáztatni sem főzés előtt.
A vöröslencse leves után szerettem volna kipróbálni más elkészítési módot is, így a szendvicskrém mellett döntöttem, de gyanítom, hogy a következő a saláta lesz belőle.

VÖRÖSLENCSE KRÉM 4 személyre

250 g vöröslencse
3 szál újhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál curry por -elhagyható
csipet só (himalája)
tört bors

1. tegyük fel főni kis lángon a lencsét kétszeres vízzel
2. fűszerezzük és főzzük el a vizet (15-20 perc alatt puhára fő a vöröslencse)
3. botmixerrel pürésítsük és keverjük hozzá a felszeletelt újhagymát

Praktikák:
- ha elfőtte a vizet és még nem puha a vöröslencse, adjunk hozzá még vizet
- ha másnapra száraz lenne a krém, 1-2 evőkanál vizet, vagy olívaolajat keverjünk hozzá

Napi útmutató: "Ha rugalmas vagy, és hagysz másokat olyannak lenni, amilyenek, akkor egy rakás stressztől kíméled meg magad. A lelki béke a megváltozott hozzáállásból származik, nem pedig a megváltozott körülményekből." Andrew Matthews