Vegán palacsinta alaprecept sós és édes töltelékhez (tej- és tojásmentes)
Írta: Memi
szerda, június 08, 2022
Hosszú kísérletezés után megalkottuk a legeslegfinomabb palacsinta tésztát, ami annyira jó, hogy édes és sós tölteléket is lehet tenni bele. Leggyakrabban cukros kakaóporral, vagy lekvárral esszük, de a gombás hortobágyihoz és a muszakás palacsintához is ezt a receptet szoktuk használni.
A klasszikus, gyerekkori és balatoni palacsintázós emlékeket idézi...
További előnye, hogy hisztamin érzékenyek, tojásallergiások és vegán étrendet követők is ehetik.
PALACSINTA 10-15 db (vegán, cukormentes)alaprecept (sós és édes töltelékhez is jó)
100 g sima, vagy tönköly fehérliszt
100 g zabpehelyliszt
600 g víz
30 g semleges ízű hidegen sajtolt olaj
1. mérjük ki és keverjük homogénre az összetevőket
2. forró palacsintasütőben, olaj nélkül süssük aranybarnára a palacsintákat
- ha alacsony hisztamintartalom a cél, akkor kukorica-, repce-, vagy olívaolajjal készítsük
- kizárólag sima liszttel is működik (ezesetben 550 g vízzel kezdjünk és akkor öntsünk még hozzá, ha túl sűrű a tészta)
Címkék: alap, árpa, édes, egészséges, hajdina, laktózmentes, liszt, palacsinta, recept, receptműves, reform, sós, tej, tejmentes, tojás nélkül, tojásmentes, tönköly, vega, vegán, vegetáriánus