Édesköményes, olívás, gyors taralli (tej- és tojásmentes, vegán)
Írta: Memi
szerda, március 28, 2018
A taralli egy gyűrű alakú olasz rágcsálnivaló, melyet jellemzően fehér boros, főtt, majd sült tésztával készítenek édes és só változatban egyaránt.
Ez a kisebb méretű (tarallini) változat, a tésztája vízzel készítve és olívaolajjal, illetve édesköménnyel ízesítve, főzés nélkül, csak sütve. Nagyon gyorsan elkészül még a formázással is és kitűnő, számtalan fűszerezéssel variálható nasi.
ÉDESKÖMÉNYES, OLÍVÁS TARALLI(NI) (tej- és tojásmentes, vegán) kb. 40 db
4 g finomra őrölt só (természetes)
5 g sütőpor
1 teáskanál őrölt édeskömény mag
1 teáskanál őrölt édeskömény mag
40 g víz (vagy fehér bor)
30 g olívaolaj (extra szűz)
1. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra és béleljük ki sütőpapírral a tepsit
2. mérjük ki a szárazanyagokat egy tálba és keverjük össze homogénre
3. öntsük hozzá a vizet és az olajat, majd gyúrjuk össze a tésztát (enyhén ragacsos, könnyen formázható)
4. diónyi méretűre adagolva sodorjuk kb. 0,5 cm vékonyra a tésztát és 7-8 cm-es darabokból formázzunk karikát (a 2 végét összeillesztve)
5. tegyük a bélelt tepsire és az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára, majd a sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni.
Praktikák:
- víz helyett fehér borral is készíthető a tészta
- más fűszerrel, vagy fűszer nélkül is variálható
Címkék: aprósütemény, édeskömény, egészséges, kréker, laktózmentes, olíva, olívaolaj, receptműves, ropogós, snack, sós, tejmentes, tojásmentes, tönköly, vegán, vegetáriánus